2020. július 16., csütörtök

VISSZATEKINTÉS - Kassai játékvezető nagy sikerrel futott Angliában


         A 2008-as pekingi olimpiai játékok futballdöntőjét vezető, az idei Európa-bajnokságon pedig az angol válogatottnak emlékezetes meccset fújó Kassai Viktor is futott a londoni olimpia lángjával Dél-Angliában. Az SOS Gyermekfalu nagyköveteként is tevékenykedő játékvezető Bournemouthban futott 300 métert pénteken.
        A smartsport.hu szerint a belvárosban óriási tömeg gyűlt össze, a helyiek (angolok, hinduk, afrikaiak, törökök, dél-koreaiak, lengyelek) a főút szélén sorakoztak, hogy lássák – többek között – Anglia továbbjutását jelentő mérkőzésen a javukra sorsdöntően tévedő bírót.
        Magyarországot tizenöten képviselték. Kassai, akit tavaly a világ legjobb játékvezetőjének választottak, közülük utolsóként futott. A lapnak nyilatkozva Kassai azt mondta, „nagyon boldog vagyok, hogy szerepet vállalhattam az olimpiai fáklyafutásban, néhány száz métert futni a lánggal valóban csodálatos és megtisztelő érzés. Nagyon sokan szurkoltak és tapsoltak az út szélén, Bournemouth lakosságának jelentős része ünnepi hangulatban kísérte végig az ötkarikás ereklye útját."
Az olimpia július 27-én kezdődik.
 (Forrás: Index 2012. július 15.)

Kassairól készült kép az EB-n

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése