2020. július 12., vasárnap

VISSZATEKINTÉS - A 2017. évi Vizes (FINA) Világbajnokságra épülő uszoda alapkő-letétele - képes beszámoló (4/3)

          Orbán Viktor miniszterelnök, Julio Maglione a FINA elnöke, valamint Tarlós István főpolgármester tették le tegnap délelőtt a Dagály Uszodaközpont alapkövét.

Beszédeket mondtak:

           Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke köszöntője után  külön kitért rá, az úszók mind letettek egy-egy követ az épülethez. Mindenkinek megköszönte, aki tett érte, hogy Budapesten rendezik a világbajnokságot. A mai napot nevezte a világbajnokság legfontosabb eseményének, mert az a 16 nap is fontos, de ez az uszoda egy életre szól.

          Tóth József, a XIII. kerület szocialista polgármestere ismertette a kerület hatalmas fejlődését az utóbbi években, és kiemelte, ez az építkezés, valamint a környék fejlesztése is ehhez járul hozzá.
 

          Tarlós István erőteljesen hangsúlyozta, a főváros és az ország képes e nagyszabású esemény megrendezésére. 4,5-5 milliárd néző figyeli a TV képernyőjén, 200 ezer néző a helyszínen, 100 ezer új vendégéjszaka Budapesten. Büszke, hogy gazdája lehet ennek a világbajnokságnak. De Budapest az olimpia rendezésének a jogát is el akarja nyerni, ennek jó előzménye a Vizes Világbajnokság. Mindenkinek sok sikert kívánt, és megköszönte mindenki támogatását.

           Az építkezést bemutató kisfilm bejátszása után Julio Maglione a FINA elnöke a protokoláris köszöntések után kijelentette, a világ teljes úszó társadalma számára jelentős esemény a mai. A FINA rendkívül nagyra értékeli, hogy Magyarország átvette a szervezést. Mindenki hangos derültségére megjegyezte, az a szerencsénk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a foci mellett az úszást is kedveli.

          Orbán Viktor is mindenkinek megköszönte a támogatást, de ő a fő érdemet a sportolóknak tulajdonította, akik töménytelen sikert szereztek a magyaroknak. Nem rendezője, hanem valódi házigazdája lesz az ország ennek a rendezvénynek. Nekünk elég két év is, amire másnak négy év kell - mondta büszkén. A világ megváltozott, eddig a nagy halak ették meg a kicsiket, most a gyorsak eszik meg a lassúakat, és a bátrak eszik meg a gyávákat. A rendezvénynek az egész ország a nyertese lesz. Jöjjön az egész Világ! Várjuk Önöket! - fejezte be beszédét.
(Folytatom)
(A képeket 2015-ben készítettem.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése