2020. július 9., csütörtök

NOSZTALGIA - Endrődi-Jókai-Mihálkovics bableves muri – Alsóörs, 2013. július 6. (6/3.)

Az idén 14. alkalommal rendezték – a nyaralók örömére – Endrődi Sándor és Jókai Mór legendás barátságának tiszteletére a Jókai Mórról elnevezett bableves kóstolását. A program része a Jókai hajó ill. a Balatonfüredi Reformkori Hagyományőrző Társaság megérkezése az alsóörsi hajókikötőbe, majd Jókai, Endrődi és Dr. Mihálkovics Tivadar szobrainak megkoszorúzása, irodalmi megemlékezés, majd a Jókai bableves megkóstolása. 


            Jókai Mór szobrát - többek között - megkoszorúzta Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke, Dr. Bóka István Balatonfüred polgármestere, országgyűlési képviselő és Hári Lenke Balatonfüred alpolgármestere, Ferenczy Gábor Alsóörs alpolgármestere és Báró Béla Alsóörs jegyzője.

            Tiszteletteljes javaslattal élek az alsóörsi Önkormányzat felé. Jókai szobrának koszorúzása kisebbfajta technikai nehézségekbe ütközött, mert a virágokat át kellett ugrani, hogy az ünneplők el tudják helyezni a koszorúikat. Azt javaslom, hogy a legközelebbi koszorúzásig vagy a fehér petúniák helyett egy bejárót készítsenek, vagy figyelmeztessék a koszorúzókat, hogy csak bő szoknyában jöjjenek koszorúzni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése