2020. július 7., kedd

Hangulatos zenés est a Nagykőrösi Toldi Miklós Kollégium udvarán - 2020. július 6.

Reggel kilenc órakor kapták meg a táborlakók a kottát, és este nyolc órakor már felhangzott dobjátékuk a DobMánia Tábor VI. Kőrösi Zenés Esték rendezvénysorozatán. 
Ahogyan a tábor megálmodója és vezetője Bordás József dobművész, Artisjus- díjas zenepedagógus, zeneszerző, a Magyar Jazz Szövetség elnöke elmondta, a táborba országhatáron belülről és túlról érkezett tíztől negyvenéves  résztvevőket a zene hozza közös nevezőre.
     A második zenés est meghívott pop-funk énekese Nádor Dávid volt. Őt kísérte a kollégium tágas udvarán berendezett elegáns nagy sátorban a tanári karból alakult zenekar, és számonként váltogatva egymást a kiváló dobjátékú táborlakók. Nagyon ügyesek voltak. Közülük is kitűnt egy Ákos nevű fiú, aki ha így halad tovább, hamarosan követi a ,,nagy” Ákost. Egy másik résztvevő viszont azáltal tűnt ki, hogy a dobosok közül egyedül ő képviselte a gyengébbik nemet. A gyengébbik jelző természetesen a játékára egyáltalán nem vonatkozott.
     A nyitányt a táborlakók játszották Bordás Zoltán vezetésével. Ezt egy Queen és egy Mykl Jackson szám követte Nádor Dáviddal, majd egymás jután hangzottak fel az angolszász popzene világának ismert slágerei.
     A sátort megtöltötte a koronavírus rabságából frissen kiszabadult közönség ütemes tapssal kísérve a számokat. Főleg a fiatalabb korosztály képviselte magát, de azért akadt néhány lelkes fehér hajú néző is. Az a hat-nyolcéves kisfiú viszont, aki állva végigtapsolt minden számot, már a következő generációt képviselte.
     A hangulatos este egyetlen szépséghibája az volt, hogy a tehetséges tanárok, növendékek által előadott, a Nemzeti Kulturális Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Nagykőrös Város Önkormányzata által támogatott nagyszerű rendezvényen egyetlen magyar szám sem hangzott el, pedig közöttük is akadnak olyan kiváló alkotások, amelyek felveszik a versenyt az elhangzott angolszász slágerekkel.
Szigeti Márta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése