2020. július 10., péntek

NOSZTALGIA - Endrődi-Jókai-Mihálkovics bableves muri – Alsóörs, 2013. július 6. (6/4.)

 A Sirály parkból az Endrődi parkba vezetett az utunk
Az idén 14. alkalommal rendezték – a nyaralók örömére – Endrődi Sándor és Jókai Mór legendás barátságának tiszteletére a Jókai Mórról elnevezett bableves kóstolását. A program része a Jókai hajó ill. a Balatonfüredi Reformkori Hagyományőrző Társaság megérkezése az alsóörsi hajókikötőbe, majd Jókai, Endrődi és Dr. Mihálkovics Tivadar szobrainak megkoszorúzása, irodalmi megemlékezés, majd a Jókai bableves megkóstolása. 


            Az Endrődi parkot a költő, író, irodalomtörténész nyaralója helyén alakították ki. Endrődi Sándor vöröskőből faragott emlékoszlopát (rajta bronz arcképe) – többek között – megkoszorúzta Ferenczy Gábor Alsóörs alpolgármestere és Báró Béla Alsóörs jegyzője, a Balatonfüredi Reformkori Hagyományőrző Társaság nevében Kun Dániel és Soltész Attila.


            Majd Dr. Mihálkovics Tivadarnak, az alsóörsi fürdőtelep megalapítójának permi vörös homokkőből készített szobrához vonultunk. Először unokája, Mihálkovics Tivadar, és rokonuk, Dr. Horváth Péter helyezte el koszorúját, majd az Alsóörsi Polgári Nyugdíjas Egyesület nevében Kovács Judit és Kratochwill Béláné (Mária) koszorúzott.
(A képeket a rendezvényen készítettem.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése