2023. március 30., csütörtök

NOSZTALGIA - II. Rákóczi Ferenc élete és szabadságharca c. könyvem író-olvasó találkozója Berettyóújfaluban - 2015. március 27. (3/3)

II. Rákóczi Ferenc 379. születésnapjára hívtak meg a II. Rákóczi Ferenc Általános iskolába szerző-közönség találkozóra. 
Az Országgyűlés 2015. március 16-i ülése elfogadta, hogy ezentúl minden évben a fejedelem születésnapja legyen Rákóczi-emléknap. Az indoklás a magyar történelem egyik legnagyobb alakjának nevezi Rákóczi Ferencet, aki "Magyarország állami önrendelkezéséért vívott harcának vezéralakja" volt a XVIII. század elején.

Kocsis Zoltán igazgató meleg szavakkal ajánlott a tanulók figyelmébe.


 A diákok végig nagy figyelemmel kísérték az előadásomat a kuruc világról, a Rákóczi-családról, Rákóczi Ferenc gyerekkoráról, a szabadságharc érdekes epizódjairól.


           A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola bejárati udvarán a fejedelem szobrának koszorúzásakor Flender Gábor vezénylésével a Berettyóújfalui Ifjúsági Fúvószenekar köszöntötte a vendégeket, pedagógusokat, diákokat.


Kolozsvári István kulturális menedzser nagyívű, az eseményhez méltó ünnepi beszédét tartja.

A közművelődés képviseletében Lackó Györgynével, a Sinka István Városi Könyvtár igazgatójával és Kocsis Csabával, a Nadányi Zoltán Művelődési Központ népművelőjével rovom le kegyeletemet.
Úgy éreztem magam, mintha el sem jöttem volna lakni Berettyóújfaluból! 
Köszönöm mindenkinek a meghívást, és a meleg szeretet, amit kaptam!

Üdvözöllek Zsolt!

Még egyszer köszönjük a közreműködésed, élmény volt hallgatni előadásaidat mind a műv. házban, mind az iskolában.
Említettem neked, hogy szeretnénk tőled vásárolni kettő darabot az általad írt Rákóczis könyvből, és ígérted, hogy segítesz azok beszerzésében.

Berettyóújfalu, 2015. április 3.
Köszönettel és üdvözlettel Kovács Zoltán igazgató

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése