2022. április 4., hétfő

NEMZETEK KONYHÁJA - Franciasaláta

Hozzávalók 6 főre:
30 dkg zöldborsó, 20 dkg sárgarépakocka, 1 közepes, savanykás alma, 3 kisméretű ecetes uborka
Öntethez:
1 pohár tejföl (3,75 dl), 1,5 ek majonéz, 2 tk mustár, 1 kk cukor, 1 kk só, 1 tk citromlé

Elkészítése:
A zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát a főzés után kockázzuk fel.) Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers almát és ecetes uborkát.
Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel jól elkeverjük.
Ráöntjük a zöldségekre és lazán összekeverjük.
Jól lehűtve kínáljuk.
Költség:  590 Ft
Költség egy főre: 98 Ft
Egyszerű, gyors és köretként remekül szolgál például a rántott hús mellé.
(Forrás: NoSalty.hu webszakácskönyv)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése