2023. december 5., kedd

Rumos-marcipános szaloncukor recept


Roppant egyszerű elkészíteni, bátran ajánlom azok számára is, akik úgy érzik, képtelenek lennének rá vagy nincs hozzá türelmük!
A házilag készített szaloncukorral még kellemesebbé tehetjük a karácsonyt, hiszen ez is egyfajta figyelmesség a családnak. Ajándéknak is k8iváló.
Hozzávalók 12 főre: 20 dkg hántolt mandula, 15 dkg porcukor, kandírozott narancshéj, egy kupica rum, 20 dkg étcsokoládé.
Egy adagból 40 db szaloncukor készül. A marcipánba nem kell feltétlenül narancshéjnak kerülnie, lehet simán natúran is készíteni.
Elkészítés: A mandulát porrá őröljük, majd hozzákeverjük a porcukrot. Egy kupica rumot adunk hozzá (nem aromát!), és éppen csak annyi vizet, hogy összeálljon a massza. Nagyon keveset kell adni, és lassan kell adagolni!
Miközben kézzel keverjük, mehet bele a kandírozott narancshéj. (A recept egész narancskarikákra szól, de úgyis jó, ha csak a héját kandírozzuk. Az eljárás ugyanaz.)
Kézzel megformázzuk őket, majd egy sütőpapírra felsorakoztatjuk a majdnem kész cukrokat.
Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és villa segítségével egyenként megmártjuk benne a cukrokat. Visszatesszük a sütőpapírra, és megvárjuk míg megszárad. (Van aki hűtőbe teszi, de úgy megfehéredik a csokoládé.)
Mikor megdermedt, szép papírba csomagoljuk őket. (Richpoi Hírek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése