50 dkg liszt
25 dkg margarin, vagy zsír
csipet só
2 kk cukor
kb 2- 2,5 dl tejföl
Töltelék:
2 db tojás fehérje
10 dkg cukor
20 dkg darált dió
vaníliás cukor
csipet só
A mákos tölteléket is ugyanezzel az arányokkal
készítettem csak vaníliás cukor helyett reszelt citromhéjat tettem bele.
Elkészítése:
A margarint/zsírt elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral, a sóval, majd összegyúrjuk a tejföllel. Folpackba becsomagoljuk amíg elkészül a töltelék.
A margarint/zsírt elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral, a sóval, majd összegyúrjuk a tejföllel. Folpackba becsomagoljuk amíg elkészül a töltelék.
A
töltelékhez a tojásfehérjét felverjük a cukorral és a sóval, majd belefogatjuk
a darált diót. A mákost is így készítjük el.
A
tésztát 2–3 mm vastagra nyújtjuk, majd egy nagyobb pohárral kb. 7 cm átmérőjű köröket szúrunk
ki. A szélére tesszük a tölteléket, majd feltekerjük, összenyomkodjuk és
kiflire formázzuk. Bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokon kb. 12 perc alatt
készre sütjük.
Még
forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Sütés után azonnal puha lesz.
Készítethető
meggyes, túrós és gesztenyés töltelékkel is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése