A
madártej mindenkiben kellemes emlékeket ébreszt, az egyik legfinomabb hazai
édesség. Készítésekor nagyon kell figyelni, hogy
a krémben ne csapódjon ki a sárgája, valamint arra is, hogy a hab ne essen
szét, különben finom, de nagyon ronda lesz a végeredmény. Mivel hidegen az igazi, ha valaki vendégeket vár,
jobb, ha előző nap elkészíti.
Hozzávalók:
5 tojás
10 dkg cukor
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál liszt, citromlé, vanília
Elkészítés
ideje: egy óra.
Elkészítés
menete:
Egy mélyebb
edényben tedd fel a tejet kis lángon főni, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel.
Kapard bele a vaníliát, ha keletkezik egy kis föle, akkor azt szedd le. A
tojásokat szedd ketté, majd a fehérjéből verj félkemény habot, ha ez megvan,
adj hozzá egy kiskanálnyi citromlevet, verd keményebbre, amikor pedig már
majdnem eléri a tökéletes állagot, add hozzá a porcukrot is, és ezután verd
teljesen keményre. A már meleg tejhez adj hozzá egy kanál cukrot, majd óvatosan
szedj bele a habból galuskákat. (Forrás:
Femina)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése