2023. december 11., hétfő

A tökéletes madártej - nagyanyáink receptje alapján

            A madártej mindenkiben kellemes emlékeket ébreszt, az egyik legfinomabb hazai édesség. Készítésekor nagyon kell figyelni, hogy a krémben ne csapódjon ki a sárgája, valamint arra is, hogy a hab ne essen szét, különben finom, de nagyon ronda lesz a végeredmény. Mivel hidegen az igazi, ha valaki vendégeket vár, jobb, ha előző nap elkészíti.

Hozzávalók:
5 tojás
10 dkg cukor
1,2 l tej
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál liszt, citromlé, vanília

Elkészítés ideje: egy óra.

Elkészítés menete:
            Egy mélyebb edényben tedd fel a tejet kis lángon főni, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel. Kapard bele a vaníliát, ha keletkezik egy kis föle, akkor azt szedd le. A tojásokat szedd ketté, majd a fehérjéből verj félkemény habot, ha ez megvan, adj hozzá egy kiskanálnyi citromlevet, verd keményebbre, amikor pedig már majdnem eléri a tökéletes állagot, add hozzá a porcukrot is, és ezután verd teljesen keményre. A már meleg tejhez adj hozzá egy kanál cukrot, majd óvatosan szedj bele a habból galuskákat.  (Forrás: Femina)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése