2022. november 19., szombat

NEMZETEK KONYHÁJA - Így készül hagyományosan a dödölle (MAGYAR KONYHA)

          Köretnek és magában is nagyon finom, hagyományos magyar étel. Kicsit macerás, ragacsos is, és nehéz utána elmosogatni a lábast, de isteni finom, és ezzel kárpótolja a belefektetett munkát. Egy kis pirított baconnel és tejföllel önmagában is zseniális fogás, de egy pörkölt mellé is passzol.

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 25 dkg liszt, 3 fej vöröshagyma, só, olaj
Elkészítés ideje: 40 perc.
Elkészítés menete: Miután kiválasztottad a megfelelő krumplikat, pucold és mosd meg őket, majd egy lábasba kockázd bele, és tedd fel főni annyi vízben, hogy bőven ellepje. Amikor kellőképp megpuhult, nyomkodd össze a vízben, majd szórd a lisztet mellé, a főzővízbe, és keverd el benne. Addig keverd, amíg ragacsos masszát nem kapsz. Ha ez megvan, zárd el alatta a gázt.
Kockázd fel a hagymát, egy kis olajon kezdd el pirítani, majd egy olajos kanállal adagolj kisebb-nagyobb gombócokat a piruló hagymához, forgasd meg benne, majd egy kissé pirítsd meg a tésztadarabokat. Ha ezzel kész vagy, már csak tálalnod kell.
(Forrás: Kancsár Péter, Femina.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése