Hozzávalók
- 1 konzerv csicseriborsó
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- késhegynyi pirospaprika
- fél kávéskanál őrölt kömény
- 2-2 evőkanál petrezselyem és olaj
- őrölt bors
- só
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- késhegynyi pirospaprika
- fél kávéskanál őrölt kömény
- 2-2 evőkanál petrezselyem és olaj
- őrölt bors
- só
Elkészítése
A
csicseriborsót szűrőben lecsöpögtetjük, leöblítjük, majd félretesszük száradni.
A fokhagymagerezdeket finomra vágjuk, majd a borsóval együtt robotgépbe tesszük.
Ráöntjük a citrom levét, 2 evőkanál vizet, megsózzuk, megborsozzuk. A
pirospaprikát is beletesszük, majd finom pürét keverünk belőle. Tálba
kanalazzuk, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a köménnyel és a finomra vágott
petrezselyemmel. Sűrű pörköltek mellé kínálhatjuk köretként, és pitát is
tálalhatunk mellé.
(Forrás: 109.hu –
Recept)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése