2023. szeptember 19., kedd

Csicseriborsó-püré


Hozzávalók
- 1 konzerv csicseriborsó 
- 4 gerezd fokhagyma 
- 1 citrom 
- késhegynyi pirospaprika 
- fél kávéskanál őrölt kömény 
- 2-2 evőkanál petrezselyem és olaj 
- őrölt bors 
- só

Elkészítése
            A csicseriborsót szűrőben lecsöpögtetjük, leöblítjük, majd félretesszük száradni. A fokhagymagerezdeket finomra vágjuk, majd a borsóval együtt robotgépbe tesszük. Ráöntjük a citrom levét, 2 evőkanál vizet, megsózzuk, megborsozzuk. A pirospaprikát is beletesszük, majd finom pürét keverünk belőle. Tálba kanalazzuk, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a köménnyel és a finomra vágott petrezselyemmel. Sűrű pörköltek mellé kínálhatjuk köretként, és pitát is tálalhatunk mellé.

(Forrás: 109.hu – Recept)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése