2023. augusztus 21., hétfő

Puliszka receptjei

Nem feltétlenül kell a legegyszerűbb változathoz ragaszkodnunk.

Puliszka

Hozzávalók:

·10 dkg kukoricadara
·10 dkg kukoricaliszt
·
·víz
Egy kis lábasban forralj fel sós vizet, majd öntsd hozzá előbb a darát, majd a lisztet. Közben folyamatosan kevergesd - a legjobb habverővel. Ha besűrűsödött, kanállal formázz belőle halmokat, és azonnal tálald.
 

Puliszka másképp

Hozzávalók:

·kukoricadara
·
·víz
Forralj vizet, majd amikor már lobog, tedd bele a kukoricadarát. Főzd körülbelül 20 percig. Ezután vedd le a tűzről, és kevergesd pár percig. A puliszkát nedves fakanállal válaszd el az edény oldalától. Hagyd még egy kicsit, hogy megszívja magát, majd borítsd ki az edényből. Megolvasztott vajon pirítsd meg a puliszkadarabokat.

Juhtúrós puliszka

Hozzávalók:

·egy adag puliszka
·egy kis pohár tejföl
·25 dkg juhtúró
·zsír
Egy kisebb tepsit kenj ki olvasztott zsírral, oszlass el benne néhány kanál puliszkát, erre tegyél egy réteg túrót, tejfölt, csepegtesd le zsírral, majd jöhet egy újabb adag puliszka. Folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak, úgy, hogy legfelülre túró kerüljön. Forró sütőben pirítsd meg a tetejét, és melegen tálald.

Szalonnás puliszka

Hozzávalók:

·egy adag puliszka
·25 dkg húsos szalonna
·2 fej vöröshagyma
A puliszkát főzd keményre, majd, ha kihűlt, borítsd egy tiszta konyharuhára, és lapogasd el 1,5 centi vastagságúra. A felkockázott szalonnát pirítsd zsírjára, majd dobd mellé az apróra vágott hagymát is. Nem kell teljesen üvegesre párolnod, csak egy kicsit puhítsd meg. A puliszkát kend meg hagymás szalonnával, majd rétesszerűen tekerd fel, külsejét kend meg a megmaradt zsiradékkal, majd forró sütőben 5-10 perc alatt pirítsd meg.

ÉS MÉG SOKFÉLE VAN!
Eszem a puliszkát Nagykőrösön 2021. február 19-én.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése