2023. június 11., vasárnap

VISSZAEMLÉKEZÉS - Múzeumok Éjszakája - 2012. június 16-17.

Idén immár tíz éve lesz, hogy egy júniusi éjszakán hajnalig tartanak nyitva a múzeumok és fogadják a kultúrára és szórakozásra egyaránt éhes közönséget. Június 16-án több száz vidéki és közel száz budapesti helyszínt kereshetnek fel a látogatók, akik ilyenkor élnek azzal a lehetőséggel, hogy egyetlen estén több gyűjteményt, számos helyszínen pedig külön erre az alkalomra szánt érdekességet tekintsenek meg.
            Az egyes múzeumok programja igen eltérő időben kezdődhet és érhet véget, de 18-24 óra között minden helyszínen vannak események.
            Budapesten ez a rendezvény is egységes karszalagbelépővel látogatható, amely a felnőttnek 1500 Ft-ba, a gyermekeknek 600 Ft-ba kerül. 6 éves kor alatt a belépés ingyenes. A karszalag belépést biztosít a csatlakozott budapesti intézmények minden programjára és feljogosít az állandó és időszaki kiállítások megtekintésére is. Budapesten a karszalaggal 2012. június 16-án a rendezvények ideje alatt a látogatók igénybe vehetik az öt különböző útvonalon, 18:00-02:30 óra között közlekedő Múzeumbuszokat, valamint 16 óra és hajnali 5 óra között a BKV bármely menetrend szerinti járatát. A karszalagok megvásárolhatóak a programban résztvevő budapesti múzeumokban és helyszíneken, illetve együttműködő partnerünk, a BKV jegypénztáraiban. Vidéken belépőjegyek az adott múzeumban vásárolhatóak
      Múzeumok Éjszakája helyszínei: Budapest, Esztergom, Baja, Balassagyarmat, Báta, Békéscsaba, Budakeszi, Debrecen, Dég, Dunaújváros, Eger, Esztergom (Pilisszentlélek), Fertőd, Füzérradvány, Gödöllő, Gyöngyös, Győr, Hajdúszoboszló, Hajós, Hódmezővásárhely, Jászberény, Kalocsa, Kaposvár, Kehidakustány, Keszthely, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kislőd, Körmend, Kunszentmárton, Mezőkövesd, Miskolc, Monor, Mór, Nádasdladány, Nagykanizsa, Nagykőrös, Neszmély, Nyíregyháza, Pákozd, Pápa, Pásztó, Pécel, Pécs, Poroszló, Putnok, Rudabánya, Salgótarján, Sátoraljaújhely, Simontornya, Sopron, Százhalombatta, Szécsény, Székesfehérvár, Szekszárd, Szerencs, Szolnok, Szombathely, Tata, Telkibánya, Tiszavasvári, Tokaj, Túrkeve, Vác, Vásárosnamény, Vésztő, Zalaegerszeg, Zirc, Zsámbék.
(Jó visszaemlékezni a 2012-ben írt bejegyzésemre.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése