Gyümölcsös csirketokány (4
adag)
Elkészítési idő: 30 perc
A
csirkemelleket megmossuk, kicsontozzuk és a húsról lefejtjük a bőrt. A csontból
és a bőrből alaplevet főzünk, amit bezöldségelünk. A csirkehúst kisujjnyi
darabokra vágjuk. Olvasztott margarinban kevés finomra vágott vöröshagymát
fonnyasztunk, hozzáadjuk a csirkehúst, megsózzuk, megfőzzük, és amikor az edény
alján lévő folyadék elpárolgott, kevés liszttel megszórjuk és rövid ideig
tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a bort, a tejszínt
és a leszűrt csirkelevest. Az egészet lassú tűzön puhára pároljuk. Amikor
megpuhult a csirke, beletesszük az apró kockára vágott őszibarack- és almabefőttet.
Még egyszer felforraljuk. Köret nélkül is fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése