2024. október 4., péntek

NEMZETEK KONYHÁJA (magyar) - Töki pompos (kenyérlángos)

Hozzávalók:
tésztához:
40 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 tk cukor
1 dl langyos tej
2 kk só
2 ek olaj
kb 1,5 dl langyos víz- amennyit felvesz a tészta

feltéthez:
tejföl( ízlés szerint)
bacon
sonka
szalonna
1 közepes vöröshagyma
Sajt

sütőforma kenéséhez:
zsír

Elkészítése:
            A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk és a sóval elkeverjük. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a vízzel, olajjal együtt. A tésztát jól kidolgozzuk, akár dagasztógép segítségével, majd egy konyharuhával letakarva kb. 1 órát kelesztjük langyos helyen.
            Ha szépen megkelt, átgyúrjuk, kézzel formázzuk, a sütőformába igazítjuk és megkenjük a tejföllel, megszórjuk a kockákra vágott szalonnával (illetve az ízlés szerint választott feltéttel) és a karikára vágott hagymával. Frissen őrölt borsot hinthetünk rá, és sajtot reszelünk a tetejére.
            Előmelegített (közepesen meleg) sütőben sütjük kb. 20 percet.

Tipp:
            A feltétet ízlésünk szerint változtathatjuk. 
(Forrás: Receptneked)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése