Hozzávalók:
tésztához:
tésztához:
40 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 tk cukor
2 kk só
2 ek olaj
kb 1,5 dl
langyos víz- amennyit felvesz a tészta
feltéthez:
tejföl( ízlés szerint)
bacon
sonka
szalonna
1 közepes vöröshagyma
Sajt
sütőforma kenéséhez:
zsír
Elkészítése:
A
langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk és a
sóval elkeverjük. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a vízzel,
olajjal együtt. A tésztát jól kidolgozzuk, akár dagasztógép segítségével, majd
egy konyharuhával letakarva kb. 1 órát kelesztjük langyos helyen.
Ha
szépen megkelt, átgyúrjuk, kézzel formázzuk, a sütőformába igazítjuk és
megkenjük a tejföllel, megszórjuk a kockákra vágott szalonnával (illetve az
ízlés szerint választott feltéttel) és a karikára vágott hagymával. Frissen
őrölt borsot hinthetünk rá, és sajtot reszelünk a tetejére.
Előmelegített
(közepesen meleg) sütőben sütjük kb. 20 percet.
Tipp:
A feltétet
ízlésünk szerint változtathatjuk.
(Forrás: Receptneked)
(Forrás: Receptneked)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése