2018. október 10., szerda

NEMZETEK KONYHÁJA - Salzburgi galuska


  • Hozzávalók:
  • 7 tojásfehérje
  • 100 g kristálycukor
  • 2 tojás sárgája
  • 20 g liszt (átszitálva)
  • 1 ek vaniliás cukor
  • vaj (a sütőforma bekenéséhez)
  • porcukor
Az elkészítés menete:
  1. A tojásfehérjét a kristálycukor folyamatos adagolása mellett kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, majd a tojáshabhoz adjuk.
  3. Végül a lisztet is óvatosan a masszához keverjük.
  4. Egy lapos hőálló tálat vajjal kikenünk. A masszából három piramisra emlékeztető süveget formázunk és az előmelegített sütőbe toljuk.

Ha elkészült a tetejét porcukorral megszórjuk és azonnal kínáljuk.

Sütési hőmérséklet: 220 °C
Sütési időtartam: 9 perc

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése