2023. március 20., hétfő

Sárgaborsó-főzelék pirított hagymával

hozzávalók (6 adag)
50 dkg sárgaborsó
1+1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
1 ek liszt
só, bors, pirospaprika
      Persze nemcsak a pirított hagyma a feltét ezen a főzeléken! Főzhetünk vele egy  darabka füstölt kolbászt az elejétől fogva, de fasírozottal vagy sült virslivel is tálalhatjuk.  

elkészítése
A borsót főzés előtti este megmossuk, beáztatjuk. (De akkor is megfő, ha elfelejtettük beáztatni.)
Másnap hideg vízben feltesszük, megsózzuk, megborsozzuk, és minimum egy órán át főzzük.
Az egyik fej hagymát apróra felkockázzuk, és az olajjal meg a liszttel rántást készítünk belőle. Pirospaprikával megszórjuk, és a főzelékhez adjuk, jól kiforraljuk.
Botmixerrel pürésítjük - így sokkal jobban emészthető -, majd a másik fej hagymát felkockázzuk, és megpirítva a főzelék tetejére szórjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése