Hozzávalók:
-
70 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2 teáskanál só
-
50 dkg margarin
-
12 evőkanál víz
-
2 evőkanál 20 %-os ecet
A
tetejére:
tojás
reszelt
trappista sajt
Elkészítése:
A
lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd
hozzáadtam a sót.
Elmorzsoltam
benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű
tésztává állítottam össze.
Letakarva
egy éjszakán át pihenni hagytam.
Másnap
félujjnyi vastagra kinyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással
és megszórtam reszelt sajttal.
Derelyemetszővel
rudakra szabtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben bő
negyedóra alatt készre sütöttem.
(Forrás: receptneked.hu)
Belencsák Lászlóné (Ili) Miskolcon született és a Földes Ferenc Gimnáziumban járt, mint én magam is. Most Székesfehérváron él. Megihlette a fenti recept, elkészítette és küldött képeket is. Köszönjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése