2022. március 23., szerda

Gombás rakott hús

Hozzávalók:
6 db vékony szelet sertéskaraj

bacon szeletek
1 kis üveg szeletelt gomba
2 + 2 db tojás
liszt
reszelt sajt

bors

Elkészítése:
            Egy őzgerincsütőt keresztben kibélelünk baconszeletekkel úgy, hogy kétoldalt kilógjon a szalonna. Három szelet karajt kiveregetünk, sózzuk, majd lisztbe, két felvert tojásba és reszelt sajtba forgatjuk. Egymás mellé, a szalonnára tesszük őket. A gombát egy kis olajon megpároljuk, majd a gázt lezárjuk és ebbe két nyers tojást belekeverünk, sózzuk, borsozzuk.
            A tojásos-gombás masszát a sajtos húsokra öntjük, majd egyenletesen eligazítjuk. Ismét 3 szelet karajt sózunk, liszt-tojás-reszelt sajtba forgatjuk, és a gombás-tojásos masszára helyezzük egymás mellé. A kihajló szalonnaszeletekkel betakarjuk.
            Alufóliával lefedve jó fél óráig, majd a fóliát levéve még további fél órát sütjük, pirítjuk a rakott húst. 15–20 percig állni hagyjuk az őzgerincben, aztán egy tálra fordítjuk.
            Ha kicsit hűl még, szeletelhető. Mutatós és finom fogás. Hidegen is jó.
            Mindenképp várjunk a kiborítással amíg hűl, és szeletelni se próbáljuk melegen, mert szétdől!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése