2024. január 17., szerda

Kakaós kalács receptje

Hétvégi reggelre milyen jó is az a kakaós kalács forró kakaóval! Pláne, ha házilag készült! Bárki elkészítheti otthon ezt az ünnepi finomságot.
Hozzávalók: 
25 dkg liszt, 3 dkg porcukor,
3 dkg vaj, 3 db tojássárgája, 
2 dkg élesztő,
0,05 dkg só, 0,01 vaníliás cukor, 10 dkg aszalt szilva, sárgabarack, mazsola, 1 narancs héja,
1 citrom héja, 3 dkg étcsoki, 2+1 dl tej,
3 dkg kakaó 
Elkészítése: 
A tejben felfuttatom az élesztőt. Egy keverőtálban a lisztet és a tejben felfuttatott élesztőt összekeverem. A vajat a tojássárgájával, a porcukorral, a vaníliás cukorral habosra keverem és beleteszem ezt is a keverőtálba. Beízesítem reszelt narancshéjjal, citromhéjjal és egy csipet sóval. Adok még hozzá apróra összevágott aszalt szilvát, sárgabarackot, mazsolát. Jól összegyúrom.
Ezután fele-fele arányban szétválasztom a tésztát, és az egyik feléhez hozzágyúrok még 3 dkg kakaót és fél dl tejet, valamint reszelek bele három deka 55%-os étcsokoládét. Ezután egyenletesen kinyújtom, sodrom, majd összefonom a kalácsot. Lekenem az egészet tojással, negyven percig szobahőmérsékleten kelesztem, majd sütés előtt újra lekenem a tojással. Előmelegített, 180 fokos sütőben húsz perc alatt készre sütöm. (Forrás: Richpoi)
KÉPEK:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése