Hozzávalók: 35 dkg liszt,15 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 2 evőkanál kakaópor, 2 db tojás, 2 evőkanál méz, 1 kávéskanál szódabikarbóna.
Hozzávalók a krémhez: 20 dkg porcukor, 20 dkg olvadtabb vaj, 4 dl tej, 3 dl tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 tábla tej tortabevonó csokoládé.
Elkészítés: Dolgozd össze a porcukrot, a vajat, a kakaót, a tojásokat és a mézet gőz felett. Ha meg van, vedd le a gőzről, és keverd hozzá a szódabikarbónás lisztet. Óvatosan keverd össze. Felezd meg és süss belőle két egyforma lapot, ügyesen egy tepsi hátoldalán. Hűtsd ki, amíg hűl, készítsd el a krémet.
Keverd el a tejfölben a lisztet és a pudingport, keverd hozzá a tejet és állandó kevergetés mellett főzd sűrűre. Hűtsd le.
Verd habosra a vajat a porcukorral, majd keverd a kihűlt masszához. Kend a két lap közé az összes krémet. Olvaszd meg a tortabevonót és öntsd a süti tetejére. Óvatosan terítsd szét. Hagyd állni egy éjjen át, majd csak ezután szeleteld fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése