2024. november 3., vasárnap

Gesztenyetorta

Hozzávalók
 –6 tojás 
–12 dkg cukor 
–10 dkg liszt 
–5 dkg gesztenyepüré 
–60 dkg gesztenyés vajkrém

Elkészítése
          A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből 8 dkg cukorral kemény habot verünk. A sárgákat összekeverjük a maradék cukorral és két kanál liszttel, elkeverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyepürét is. Összeöntjük a habbal és folyamatos kevergetéssel adagoljuk a maradék lisztet. Mikor jól elkevertük, beleöntjük egy előkészített tortaformába, amit papírral béleltünk ki. Simítsuk egyenletesre a tetejét és tegyük sütőbe. Gyenge lángon süssük 40 percig. Fordításkor vigyázzunk, ne essen össze. Akkor jó, ha benyomva a tetejét visszaugrik. Borítsuk ki előre lisztezett táblára, vízszintesen harmadoljuk el, de csak kihűlés után. Töltsük meg gesztenyés krémmel. Végül kenjük be az oldalát is vékonyan krémmel. Ha marad a krémből, töltsük zacskóba és készítsünk a tetejére mintákat. A külsejét fondánnal is áthúzhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése