Hozzávalók:
50 dkg túró
450 g tejföl
10 dkg szoba hőmérsékletű vaj
8 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
a tepsi kenéséhez:
vaj
450 g tejföl
10 dkg szoba hőmérsékletű vaj
8 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
a tepsi kenéséhez:
vaj
a tálaláshoz:
baracklekvár
porcukor
baracklekvár
porcukor
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra melegítjük.
A sütőt 180 fokra melegítjük.
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba
téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!),
magas falú tepsibe öntjük. A tepsit néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy
egyenletesen elterüljön a tészta, illetve, hogy a felesleges levegő távozzon
belőle.
Az előmelegített sütőbe tesszük és annak erősségétől
függően kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd amikor a sütőből
kivesszük, összeesik.
Forrón ízlés szerint felszeleteljük, de kihűtve is isteni.
(Forrás:
kiskegyed.hu)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése