- -12 sós palacsinta
- -1 kg
csirkemellfilé
- -3 dkg vaj
- -1 fej vöröshagyma
- -1,5 dl
húsleves (leveskockából)
- -1 dl
fehérbor
- -2 tojássárgája, -2 dl tejföl
- -2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- -3 dkg reszelt parmezán sajt
-őrölt bors, -só
- -
- -3 dkg vaj
- -1 fej vöröshagyma
- -
- -
- -2 tojássárgája, -
- -2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- -3 dkg reszelt parmezán sajt
-őrölt bors, -só
Elkészítés
A
vajat felolvasztjuk, és megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát.
Beletesszük a csirkehúst, sózzuk, borsozzuk. Megpirítjuk a húst, felöntjük a
húslevessel meg a borral, befedjük, és puhára főzzük. A húst kiszedjük, amikor
kihűlt, kis kockákra vágjuk, visszatesszük a főzőlébe, és felmelegítjük. Közben
a tojássárgákat a tejföllel egy lábasban összekeverjük, adunk hozzá egy keveset
a főzőléből, és állandóan kevergetve, kislángon besűrítjük. A mártásból másfél
decit félreteszünk, a maradékot összekeverjük a petrezselyemmel és a
csirkehússal. A palacsintákra rákenjük a csirkés tölteléket, majd feltekerjük,
és kivajazott sütőtálba tesszük. A félretett mártással befedjük, meghintjük
reszelt sajttal, és 30 percre közepesen meleg sütőbe toljuk. Petrezselyemmel
meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése