2021. május 29., szombat

Szenior sportnap Nagykőrösön - 2021. május 28.

     Vidám szenior sportnap a nagykőrösi Cifrakertben

Harmadik alkalommal hívta meg dr. Czira Szabolcs polgármester szenior sportnapra Nagykőrösön a nyugdíjasokat a város csodaszép kirándulóhelyére, a Cifrakertbe. A tíz nyugdíjas klubból körülbelül kétszázan gyűltek össze május 28-án, pénteken az Arany János Kulturális Központ által rendezett összejövetelre. A regisztráció után – ahol ellenőrizték az oltási igazolványokat –, mindenki megkapta a játékos sportnap programját. 

14 féle lehetőség közül lehetett választani önkéntes alapon. Közötte különböző labdajátékok, ügyességi, mozgásos feladatok szerepeltek, de szellemi sportként a sakk is helyet kapott a választási lehetőségek között.

A megjelenteket dr. Czira Szabolcs polgármester köszöntötte, örömét fejezve ki, hogy a hosszú bezártság után ismét együtt lehetünk, és jó szórakozást kívánt a résztvevőknek. 


A délelőtt további programját Juhász Nándor, a kulturális központ igazgatója vezette a tőle megszokott nagy rutinnal.
 Első számként egy ügyes vezető irányításával egész testet átmozgató közös örömtánccal melegítettek be a résztvevők. 
Az idei program különbözött az előző évekétől, ugyanis eddig a nyugdíjas csoportok versenyeztek egymással, most viszont tetszése szerint válogathatott mindenki a rendelkezésre álló lehetőségek közül, elkerülve ezzel az esetleges kudarc élményt. Így aztán mindenki megpróbált kapura lőni, még ha csak keveseknek sikerült is. A légfociban, lengőtekében, céllövésben, csocsóban viszont már sokan ügyesnek bizonyultak. Népszerű volt a szabadtéri kis kondi park is, és örömmel állapították meg a résztvevők a futókör kiváló talajminőségét.

A jelenlévők közül többen bottal járnak, betegkocsival közlekednek, de a programokban ők is részvettek. Közülük olyan is akadt, aki a játék idejére félre tette a botját, sőt néhányan még a betegkocsijukból is kimerészkedtek egy kis időre.

A délelőtt folyamán lehetőség volt vérnyomás és cukormérésre is két szolgálatkész egészségügyi dolgozónak köszönhetően, akik jó tanácsokkal is ellátták a szép számmal  jelentkező ,, sportolókat”.

Hamar eltelt a jó hangulatú délelőtt. Az ebéd finom babgulyás volt, és hozzá mindenki kapott a polgármester úrtól egy pohárka vörös vagy fehér bort. Ebéd után a népdalkör vidám énekétől volt hangos a Cifrakert ,,Nagykőrösre négy úton kell bemenni”– hangzott messzire a vidám ének.

                                             Szigeti Márta

(Fotó: Batár Zsolt Botond)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése