2024. június 1., szombat

Felejthetetlen OPERAEST a Cefrapalotában - Kecskemét, 2024. május 18.



Csodálatos élményben volt részük mindazoknak, akik Kecskeméten a Cifrapalota reprezentatív Pávás termében 2024. május 18-án a Zenekedvelők koncertsorozatában meghallgathattak egy gyönyörű ,,OPERAEST”-et. Ilyen igényes, szép műsort ilyen kiváló előadók előadásában nagyon ritkán lehet hallani!

Az est szervezője, a műsor összeállítója Beremendi-Schultz Henrik énekes, zeneszerző, zeneművész, a Teleki Sámuel Kulturális Egyesület tagja a műsor nyitásakor nagyszerű nyitó klarinétjátékával azonnal elbűvölte a közönséget.

Ezt követően egymás után hangzottak el a szebbnél szebb áriák Puccini, Mozart, Dvorzsák, Verdi operáiból.

Beremendi Schultz Henrik bravúrosan énekelte mind a három férfi hangnemet, a basszust, a baritont,egy szám erejéig még a tenort is. Nem csak hangterjedelme, de változatos hangszíne és hangerőssége is csodálatos volt.

Egy fiatal lány, Fujita Júlia – aki előző nap szerzett operaénekesi diplomát a Zeneművészeti Egyetemen – , varázslatos csengő hangjával különböző női szerepeket énekelt elragadtatóan.

A duettek nagyszerűen tükrözték a két énekes kiváló harmóniáját.

A Don Giovanni részlet játékosságukat, 

a Papagena– Papagéno duett vidámságukat is bizonyította. 

Külön dicséret illeti a zongorakísérő Murata Marika zongoraművészt, aki kíséretével tapintatosan alkalmazkodott az előadókhoz, valamint a zenei stílushoz, és minden technikai nehézséget mesterien megoldott.

A hallgatók hosszú, lelkes vastapssal értékelték a gyönyörű előadást, akiket Beremendi Schultz Henrik befejezésül kedves kis fogadáson látott  vendégül.

Nagy izgalommal várjuk a következő alkalmat, amelyen legjobb lenne még egyszer megismételni ezt az operakoncertet, hogy azok is meghallgathassák, akik az orgonák éjszakája vagy más okból lemaradtak róla.    

    Fotó: Fricska Erika                                                                   Szigeti Márta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése