2020. július 31., péntek

NOSZTALGIA - Halászléfőző piknik - Alsóörs, 2013. július 27. (Beszámoló 4/4. rész)

Charlie, a sztárvendég

         Tavaly Demjén Rózsi nagyszerű, színvonalas koncertje után a legjobbat vártam a nem kevésbé ismert Charlie-tól. De csalódnom kellett. Már a kezdés sem sejtetett jót. Charlie a színpad mögött beszélgetett, amikor a hangszóróban hallottuk, hogy még 10 percet várni kell a művész úr fellépésére. De ezalatt sem történt semmi érdemleges, a színpad mögötti beszélgetés zajlott tovább a legnagyobb nyugalommal.
          Az első megszólalása is szerencsétlen volt, "Egyedül jöttem, van egy zenekarom is, de az nincs itt. De én itt vagyok!" Ez a későbbiekben sem hagyta nyugodni, mert visszatért rá, hogy legközelebb őket is hozza. Az a gyanú is támadhatott a hallgatóban, hogy a szerződésben zenekar is volt, csak az valahogy lemaradt.
          A kezdő szám mindig érdekes egy koncerten. Charlie mintha nem is a rekkenő hőségben lett volna egész nap, és mintha nem is félig hőgutát kapott embereknek énekelt volna, így kezdte az első számot: "Hűvös a város, és az este hideg". De tovább is érdekes volt a szöveg:
     "Fene se tudja már, hogy milyen helyeken jártam,
     Nem ez a baj. Belül van a zűrzavar!
     Valahol ez a szerep is fáraszt már,
     Nincs út visszafelé,
     Megint pár nap az ördögé."
           Amikor előadta a műsorában szereplő hat (jól írtam, hat!!!!) számot, akkor még elment a szekér, de az összekötő szövegek nagyon balul sikerültek. Egyesek arra gyanakodtak, hogy kissé többet ivott a kelleténél, főleg azután, miután a színpadon is meghúzott egy félig üres whiskysüveget, igaz a szöveghez tökéletesen stimmelt: "Jég dupla whiskyvel, két dózis egy helyen."
          A koncert külön érdekessége volt, hogy a hatalmas tömegből először csak a férfiak mentek a színpad elé (képemen is látszik), és csak a legvégén kezdtek táncolni az emberek.

          Charley is érezte, hogy ez a hat szám a sztárgázsiért talán kevés, ezért aláfestő zene nélkül belekezdett az 1975-ben először énekelt dalába: "Könnyű álmot hozzon a szél!". És a közönség átvette az éneket, a végén a refrénnel: "Aludj el!". De ő ezt nem fogadta meg! Sőt, szerinte annyira jól sikerült ez a műsoron kívüli szereplése, hogy A zenegép c. számot már kíséret és közönségtámogatás nélkül szólóban énekelte végig. Aki nem ivott eleget, az eleget hallott, és rágondolhatott az első dalban elhangzó szövegre:
    "Fene se tudja már, hogy milyen helyeken jártam,
     Nem ez a baj. Belül van a zűrzavar!
     Valahol ez a szerep is fáraszt már,
     Nincs út visszafelé,
     Megint pár nap az ördögé."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése