2020. július 30., csütörtök

NOSZTALGIA - Halászléfőző piknik - Alsóörs, 2013. július 27. (Beszámoló 4/3. rész)

          Az ürügy a halászlé főzése volt, de az Alsóörsön tartózkodóknak ilyenkor műsorral is kedveskednek a rendezők.Van aki borral, van aki sörrel és van aki csókkal alapoz. Széles Katalin és Bencze Károly a Győr melletti kétezer lakosú Töltéstaváról töltötte Alsóörsön a hosszú hétvégéjét. Ők csókkal ütötték agyon a várakozást.

          Hajnal Nikolett és a Német Rudolf vezette négy tagú cigányzenekar műsora ideális összeállítás volt a halászlevek és a környék borainak kóstolgatása alatt. A Lerner Ferenc-díjas, a Nótasztár elődöntős és a Muzsika TV énekese, Hajnal Nikolett kiváló hangú, dekoratív, fiatal hölgy, aki jól mutatott a biztos hangszertudású és nagy kedvvel játszó cigányok előtt. A Győr melletti Tétről jött énekesnőnek és a Győrménfőcsanakon muzsikáló zenekarnak nemrég jelent meg az első lemeze, ajánlom mindenki figyelmébe.
          
          A veszprémi Bakony Táncegyüttes a nagy meleg ellenére is igyekezett a legjobb oldalát mutatni. A fiúk csizmacsapkodása, a lányok sikongatása, a nagyszerű zene, az énekszó igazi hangulatot teremtett. A páros-, a szóló-, a vegyes-, a férfitáncok változatossága is bizonyította országos hírüket. Sajnos azonban elmaradt az együttes néhány mondatos bemutatása, és ami még nagyobb hiányosság, a táncokról sem tudtunk meg semmit, még a címüket sem!
          A Sa-Si duót hallgatni mindig élmény. Ma őrület lesz, Gyere, táncolj - indult az utcabál. Majd jött a Napfény a jégen, a Karolina, a Marina, az Omega Petróleumlámpája, a Santa Marija, a Pici római lány. Amikor már a hangulat magasan izzott, megszólalt az Illés együttes korszakalkotó nagy száma: Ne gondold, hogy tied a világ!, majd következett a Csókkiirály, a Pálinkadal, elugrottunk Albániába buzukit hallgatni, és Isztambulba is ellátogattunk. A Régi csibészeknél az embert áthatotta a fiatalsága. Ömlött a jobbnál jobb zene megállás nélkül, a közönség felhőtlenül szórakozhatott, táncolhatott az egyre elviselhetőbb hőmérsékleten. (A zenekar népszerűségét az is bizonyítja, hogy a blogom 1156 bejegyzése közül az utóbbi 30 nap mérésében a duóról 2012. augusztus 18-án írt bejegyzésem a 6. legnépszerűbb.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése