Hozzávalók:
– 50 dkg alma
– 4 dkg liszt
– 1 dkg só
– 10 dkg cukor –
– 4 dkg liszt
– 1 dkg só
– 10 dkg cukor –
– 1 dl fehérbor
–6 dl
tej
–1 dl
tejszín
– 2 szem szegfűszeg
– egész fahéj (ízlés szerint)
– 1 citrom
–
–
– 2 szem szegfűszeg
– egész fahéj (ízlés szerint)
– 1 citrom
Elkészítése:
Meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, majd az
almát feldaraboljuk. Cukros fűszeres vízben megfőzzük, tejet, fehérbort öntünk
hozzá. A tejszínt a lisztben simára keverjük, levesbe öntjük, és összefőzzük.
Végül lehűtve tálaljuk.
(Forrás: 109.hu)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése