Hozzávalók
- 1 kg karfiol
- 1 nagy fej vöröshagyma
- fél dl olívaolaj
- 2 csapott evõkanál pirospaprika
- 1-1 db zöldpaprika, paradicsom
- 2 evõkanál liszt
-1,5 dl
tejföl
- õrölt bors
- só
- 1 nagy fej vöröshagyma
- fél dl olívaolaj
- 2 csapott evõkanál pirospaprika
- 1-1 db zöldpaprika, paradicsom
- 2 evõkanál liszt
-
- õrölt bors
- só
Elkészítése
Az apróra vágott hagymát
pároljuk üvegesre a forró olajban, majd húzzuk félre a tűzről, és szórjuk rá a
pirospaprikát. Keverjük össze, és öntsünk rá egy deci vizet. Sózzuk, borsozzuk
meg, majd amikor felforrt, tegyük bele az apró kockákra vágott paprikát és
paradicsomot. Lassú tűzön főzzük 10 percig, majd szórjuk bele a nagyobb
rózsákra szedett karfiolt. Annyi vizet öntsünk rá, hogy a karfiolt háromnegyedig
ellepje, majd fedő alatt, közepes tûzön pároljuk kissé roppanósra. A lisztből
és a tejfölből kevés hideg vízzel készítsünk sima habarást, és sűrítsük be vele
a karfiolpaprikást. Ügyeljünk arra, hogy a karfiolrózsákat ne törjük szét.
Amikor felforrt, húzzuk le a tűzről, és forrón tálaljuk. Tejföllel
meglocsolhatjuk, de külön edényben is kínálhatjuk hozzá. (Találtam: 109.hu)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése