2021. május 23., vasárnap

NEMZETEK KONYHÁJA - Ír ragu

Hozzávalók
- 1,7 kg báránynyak és szegyhús 
- 2 ek. olaj 
- 500 g hagyma 
- 1 kg burgonya 
- só és bors 
- 5,5 dl húsleves 
- fél csokor petrezselyem 
- 2 szál tárkony

Elkészítése
A húst tisztítsuk meg, vágjuk akkora darabokra, amilyenekre bírjuk és fűszerezzük sóval, valamint borssal. A felhevített olajon süssük meg negyed óra alatt. 
Egy nagy sütőtálba rétegezzük az összevágott hagymát, erre a felkarikázott krumpli felét, majd kanalazzuk rá a húst, végül fedjük be a maradék burgonyával. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a rétegeket. Öntsük rá a levest, hintsük meg a felaprított tárkonnyal és petrezselyemmel. Helyezzünk rá fedőt és takarékon 2 óra alatt készre pároljuk.
Írországi táj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése