Hozzávalók
- 1,7 kg báránynyak és szegyhús
- 2 ek. olaj
-500 g
hagyma
-1 kg
burgonya
- só és bors
-5,5 dl
húsleves
- fél csokor petrezselyem
- 2 szál tárkony
- 2 ek. olaj
-
-
- só és bors
-
- fél csokor petrezselyem
- 2 szál tárkony
Elkészítése
A húst tisztítsuk meg, vágjuk akkora
darabokra, amilyenekre bírjuk és fűszerezzük sóval, valamint borssal. A felhevített
olajon süssük meg negyed óra alatt.
Egy nagy sütőtálba rétegezzük az összevágott hagymát, erre a felkarikázott krumpli felét, majd kanalazzuk rá a húst, végül fedjük be a maradék burgonyával. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a rétegeket. Öntsük rá a levest, hintsük meg a felaprított tárkonnyal és petrezselyemmel. Helyezzünk rá fedőt és takarékon 2 óra alatt készre pároljuk.
Egy nagy sütőtálba rétegezzük az összevágott hagymát, erre a felkarikázott krumpli felét, majd kanalazzuk rá a húst, végül fedjük be a maradék burgonyával. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a rétegeket. Öntsük rá a levest, hintsük meg a felaprított tárkonnyal és petrezselyemmel. Helyezzünk rá fedőt és takarékon 2 óra alatt készre pároljuk.
Írországi táj
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése