2023. április 8., szombat

NEMZETEK KONYHÁJA - Bajor csirke

         Hozzávalók:
csirkemell
gomba ( a friss jobb, de lehet konzerv is)
hagyma
borsó
sárgarépa
nagy doboz tejföl (375 g)
bors
(A mennyiséget mindenki maga dönti el)

         Elkészítése:
         A borsót és a répát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, egy kis zsiradékon megdinszteljük a gombával (ha frisset veszünk, akkor szeleteljük fel). Egy másik serpenyőben kevés zsiradékon előpirítjuk a csíkokra vagy szeletekre vágott húst.
            Ha mindez kész, akkor egy jénait vagy tepsit kivajazunk, a legalsó réteg a borsó, erre kerül a répa, majd a gombás hagyma és a legtetejére a hús, amit besózunk, borsozunk.
            Az egészet leöntjük tejföllel. Betesszük a sütőbe és egy óráig 180 fokon sütjük. Lehet rizzsel vagy sült burgonyával is tálalni. (Forrás: receptneked)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése