Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
3 db tojás
70 g búzadara
csipetnyi só
fél mokkáskanál szódabikarbóna
a pirításhoz:
2 evőkanál olaj
20 dkg zsemlemorzsa
a
tálaláshoz:
1 dl tejföl
porcukor
Elkészítése:
A
túrót villával összetörjük, majd összekeverjük a 3 tojássárgájával,
búzadarával, sóval és szódabikarbónával. Ezután hozzáadjuk a kemény habbá vert
tojásfehérjéket is.
Ezután
a hűtőbe tesszük, ahol legalább 1 órát állni hagyjuk, de legjobb, ha 2-3 órát
pihen, így jól meg tudja magát szívni a dara.
Gombócokat
formálunk belőle és bő, forrásban lévő vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük.
Utána meghempergetjük az olajban megpirított zsemlemorzsában.
Porcukorral
meghintve, tejföllel kínáljuk.
(Forrás: Mindenegyben blog)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése