2021. december 17., péntek

Megjelent a Nagykőrösi Kalendárium 2022


Újabb Nagykőrösre hívogató címlapképpel és az Arany-napokra hívogató hátsó borítóval jelent meg a 25. jubileumi Kalendárium. Szabó Sándor címlapfotói évek óta bemutatják városunkat. A jelen számban a hátsó borítón a Teleki Sámuel Kulturális Egyesület által meghirdetett fotópályázat díjnyertes képei a legnagyobb rendezvényünk, az Arany-napok hangulatát idézik fel gyönyörű kivitelben.

A tartalomjegyzéket nézve szembetűnő a változatosság. Az írásokban, a képösszeállításokban a múlt, a jelen és a jövő is képviselve van. A tartalmát nézve pedig Nagykőröshöz kötődő személyekről, civil szervezetekről, épületekről, rendezvényekről a megszokott magas színvonalú alkotógárda mellett a fiatalok is próbálgatják szárnyaikat.

Szigeti Márta ajánlásában ezt írta: „Egy emberöltővel ezelőtt, 1998-ban jelent meg az első számunk azzal a céllal, hogy legyen a városról olvasmányos, megőrzésre alkalmas könyv. Ezt a feladatát a Nagykőrösi Kalendárium maradéktalanul teljesítette. A 25 kötetben összesen 3185 oldalon mutattuk be a város jelenét, múltját közel száz szerző közreműködésével. … Arra törekedtünk, hogy mindig helyet kapjon minden „írástudó”, aki bölcs gondolatokkal gazdagítja kiadványunkat, a politikától viszont mindig távol maradtunk.”

Minden kőrösinek és innen elszármazottnak szeretettel ajánlom figyelmébe a 2022-es Nagykőrösi Kalendáriumot.

Batár Zsolt Botond

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése