2021. december 14., kedd

Külföldi nevezetes személyek a csókról

 
Minden ragyogó csók és minden bársonyos érintés egy újabb szilánk a szívből, amit vissza soha nem kapsz. (Neil Gaiman)

Elcsókolt csók nem vész kárba, megújul a hold módjára. (Giovanni Boccaccio)

Az első csók kölniillatú, olyan, mint egy szerelmi bájital. (Paradise Kiss c. film)

A csók nem pusztán fizikai kontaktus, érzelmek vannak mögötte. Épp ez a lényege. (Dawson és a haverok c. film)

A szerelmes csók stresszhatást vált ki a szervezetből. Felgyorsul a pulzus, nő a légzésszám, emelkedik a vérnyomás. Egy csók három perccel rövidíti meg az életet. (Vavyan Fable - magyar neve: Molnár Éva, krimiíró)

Lassan fedezték fel újra egymást, fizikailag és érzelmileg is, mint két vak, aki hirtelen visszanyeri a látását. Úgy csókolóztak, mint a kamaszok, mintha ennél közelebb már nem is kerülhetnének egymáshoz. A csók többet jelentett, mint csak testi vágyat. Justine mindig is azt érezte, hogy az ember a szívét adja oda a csókjával. (Eric Van Lustbader)

Mit teszel, ha egy férfin mindenki láthatja, milyen nagy hatással van rá egyetlen csók? Nos, megint megcsókolod. (Laurell Kaye Hamilton)

Írjon nekem, Emmi. Az írás olyan, mint a csók, csak ajkak nélkül. Az írás annyi, mint csókolni, de ésszel. (Daniel Glattauer)

Különös, az emberi lények imádják ezt csinálni, holott vérnyomáskrízist, végtagremegést, tachycardiát, egyéb kritikus tüneteket okoz. Ráadásul a felek ritkán érik be ennyivel. Amikor ők még azt hiszik, békésen játszadoznak a nyelvükkel, valójában máris féktelenül kalózkodnak, gondolatban és tettleg egyaránt, hiszen a kezek például szabadon maradnak. Szabadon, de nem nyugton. A csók békés jellege megszűnik. A végtagok önállósulása folytán a szervezet maradék nyugalma is felborul. A belső részek bolydultan hullámzanak, áradnak, emelkednek, süllyednek. Hormonok, nedvek zubognak. Kész csoda, hogy a többség túléli. (Vavyan Fable)
(Kép – Picasso: Csók)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése