Házi abált szalonna
Hozzávalók
-
1 kg tokaszalonna (kicsit húsos, nyers) -
3 gerezd fokhagyma
-
1 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítése
-
Felrakjuk a szalonnát egy lábasban főni annyi vízzel, ami ellepi.
-
Teszünk a főzővízbe egy gerezd felaprított fokhagymát, sót és a babérlevelet.
-
Ha már a bőre és a hús is jól megpuhult, kivesszük a vízből, és kissé lecsepegtetjük.
-
Egy tányérra tesszük, a tetejét egy késsel bevágjuk/ kockázzuk.
-
Ráaprítjuk a maradék fokhagymát.
-
Sózzuk, borsozzuk, és az őrölt pirospaprikával is behintjük.
-
Ha kihűlt, folpack fóliával letakarjuk, és hűtőben tároljuk.
(Forrás: Nosalty)
MÁSKÉNT
Erre a célra legjobb a vékony toka- vagy hasaalja-szalonna - 1-2 db tenyérnyi darab. Sóval jól bedörzsöljük, majd egy napig hideg helyen állni hagyjuk, ezután 3-4 gerezd fokhagymával ízesített vízben fél óráig forraljuk. Deszkára tesszük, vastagon megszórjuk pirospaprikával, tetejére is tiszta deszkát rakunk, erre egy súlyt, és hideg helyre tesszük
(HASI-HÁZ Kft, Polgár)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése