2023. november 20., hétfő

Házi abált szalonna - Magyar konyha

 

Házi abált szalonna

Hozzávalók


  • 1 kg 
    tokaszalonna (kicsit húsos, nyers)

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 db babérlevél

  •  só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • fűszerpaprika ízlés szerint


Elkészítése

  1. Felrakjuk a szalonnát egy lábasban főni annyi vízzel, ami ellepi.

  2. Teszünk a főzővízbe egy gerezd felaprított fokhagymát, sót és a babérlevelet.

  3. Ha már a bőre és a hús is jól megpuhult, kivesszük a vízből, és kissé lecsepegtetjük.

  4. Egy tányérra tesszük, a tetejét egy késsel bevágjuk/ kockázzuk.

  5. Ráaprítjuk a maradék fokhagymát.

  6. Sózzuk, borsozzuk, és az őrölt pirospaprikával is behintjük.

  7. Ha kihűlt, folpack fóliával letakarjuk, és hűtőben tároljuk.

          (Forrás: Nosalty)


       MÁSKÉNT

Erre a célra legjobb a vékony toka- vagy hasaalja-szalonna - 1-2 db tenyérnyi darab. Sóval jól bedörzsöljük, majd egy napig hideg helyen állni hagyjuk, ezután 3-4 gerezd fokhagymával ízesített vízben fél óráig forraljuk. Deszkára tesszük, vastagon megszórjuk pirospaprikával, tetejére is tiszta deszkát rakunk, erre egy súlyt, és hideg helyre tesszük

(HASI-HÁZ Kft, Polgár)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése