2022. május 26., csütörtök

Kefires sós süti

Hozzávalók / 6 adag
50 dkg liszt
15 dkg vaj
1.5 del kefír
2 db tojás
0.5 dl tej
4 dkg élesztő
1 teáskanál cukor (csapott)
5 kávéskanál  (csapott)
25 dkg sajt (szeletelt)

Elkészítése
            A lisztet vajjal, kefirrel, egy egész tojással és egy fehérjével, sóval összemorzsoljuk. 
Közben az élesztőt tejben, kevés cukorral felfuttatjuk, majd az egészet jól összegyúrjuk, minimum egy órára, maximum egy napra hűtőbe tesszük pihenni.
Többszöri nyújtás-hajtogatás következik, végül egy centisre nyújtjuk a tésztát.
Tojássárgával kenjük, és szeletelt sajttal lefedjük a tetejét, majd éles késsel rombuszokat vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a nyers tésztát, majd előmelegített, 200 fokos sütőben pár perc alatt aranybarnára sütjük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 42x40x4 cm
költség: 1200 Ft

Ajánlat
            Ebből a mennyiségből kb. 4–5 tálca sajtos sütit tudunk kisütni. Alkalmas vendégfogadásra, hétvégi nyugodt reggelekre, amikor nincs kedvünk még kibújni az ágyból, hogy a gyerekeknek reggelit adjunk, vagy hétközbeni idő átvészelésre, amikor az iskoláskorúak hazaérnek a suliból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése