2024. március 22., péntek

A víz világnapjára - a humor tükrében


A víz világnapját az 1992-es Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencia kezdeményezésére 1994 óta ünneplik világszerte. Az ENSZ március 22-ét nyilvánította a víz világnapjává, amelynek célja a környezet és ezen belül a Föld vízkészletének védelme.














A magyar politikai humorból:
            Józsi bácsi 1950-ben Budapestre utazik, és mivel legutóbb csak a háború előtt járt ott, nehezen tud eligazodni az új utcanevekben. Meg is kérdez egy járókelőt: –Tessék mondani, merre van a Horthy Miklós utca?
–Hű, bácsikám, ne mondjon ilyet, mert ha meghallják, rögtön elviszik! Már nincs Horthy utca, Sztálin utca van helyette.
            Az öreg tovább mászkál, de csak nem tud eligazodni. Ismét megkérdez egy járókelőt: –Tessék mondani, merre van a Mussolini tér?
–Megbolondult maga, bátyám! Ilyet ki ne mondjon máskor, mert megütheti a bokáját! Nincs már Mussolini tér, csak Moszkva tér.
            Az öreg nagyon el van keseredve, hogy nem talál meg semmit, de megy tovább. Ismét megkérdez egy járókelőt. –Tessék mondani, merre van a Hitler utca?
–Maradjon csendben, öreg, mert nagy baj lesz! Hát hol él maga? Nincs már régen Hitler utca, Vörös Hadsereg utca van helyette.
            Szegény Józsi bácsi nagyon elkenődik, és bánatában leül a Duna partján a lépcsőre. Ahogy ott búslakodik, arra megy egy rendőr és megkérdezni: –Mit csinál itt, bácsikám?

–Nézem a Volgát! – feleli búsan az öreg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése