2023. november 1., szerda

A cukor okos felhasználása

            Az egészségügyi szakértők gyakran a „fehér méreg” vagy az „édes gyilkos” jelzővel illetik meg a cukrot, holott számtalan esetben hasznunkra is válhat. Alább felsorakoztatjuk a cukor mindazon tulajdonságát, amelyek hasznunkra válhat. Nem veszélyes az egészségünkre, ha nem fogyasztjuk.
         Csótányirtó. – Keverjük össze a cukrot ugyanolyan mennyiségű sütőporral. Előbbi illata vonzza a rágcsálókat, utóbbi viszont károsítja az emésztőrendszerüket. Figyeljünk, hogy a gyermekek és a háziállatok ne férjenek hozzá.
         Virágoztatja virágainkat. – Sokszor szeretnénk, ha kedvelt növényünk sosem hervadna el. Egy dolgot kell tennünk a siker érdekében: vegyítsünk három evőkanál cukrot két evőkanál ecettel és egy liter vízzel, majd locsoljuk meg a virágot, amik ettől boldogok lesznek. Ugyan örökéletűvé így sem válnak, hosszabba ideig nyújtanak majd látványt.
         Kitisztítja a kávédarálót. – Őröljünk cukrot a darálóban, amely így egyrészt elveszi a fűszerek és a kávé állott szagát, másrészt kitisztítja a fontos konyhai kelléket.
         Elfojtja a szájégést. – Túl meleg italt, vagy túl erős paprikát fogyasztottunk? Vegyünk be rögvest egy kockacukrot, mely egyből megnyugtatja a beszélőkénkben uralkodó poklot.
         Felfrissíti a bőrt. – Azt a tényt, hogy a cukor hámlasztja a bőrfelszínt mindannyian tudjuk. Jobban járunk viszont ha egy érett banánnal, vagy olíva- és mandulaolajjal keverünk össze pár kanállal és csak úgy visszük fel a bőrünkre, majd lezuhanyozunk. A legegyszerűbb módja, hogy megszabaduljunk az elhalt hámsejtektől.
         Gyógyítja a külső sérüléseket. – Egy tanulmány szerint a fekélyekre és a nyílt sebekre kifejezetten előnyös cukrot rakni, hisz megakadályozza a gyulladás elterjedését és a krónikus fájdalomérzetet is megelőzi. A titok: a baktériumoknak szüksége van vízre az életben maradáshoz, ám a cukor pont, hogy vizet von el. Kötszerrel alkalmazzuk. (Forrás: Richpoi Hírek)

A cukorral is lehet humorizálni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése