2023. augusztus 21., hétfő

VISSZAEMLÉKEZÉS - Méltó ünneplés Alsóörsön augusztus 20-án - Képes beszámoló

         Már a gyülekező közönség létszámából lehetet következtetni, hogy nagy lesz az érdeklődés.
          A Himnusz és az Európai Unió himnusza után Hebling Zsolt Alsóörs polgármesterének a köszöntője hangzott el. Az összefogott, jól szerkeszetett beszédben István király méltatása mellett az alsóörsiekről is szép szavakkal emlékezett. A Petőfi idézet is remekül illett az ünnepség emelkedettségéhez.
          Az alsóörsi Sirály Nyugdíjas Klub énekkaráról nemrég írtam az egyik bejegyzésemben: milyen kár, hogy színvonalas programukat a megeredő eső miatt kevesen hallgatták. Most kárpótolta őket a sors, mert az ország minden szögletéből jelen lévő nagyszámú hallgató előtt mutatták be ügyesen összeállított műsorukat. Nagyszerű dolog látni, hogy 14 hölgy és 4 úr a közös éneklésnek hódol, és ezt megosztja velünk is.
        Az új kenyér immár hagyománnyá nemesedett szentelését Szabó János tiszteletes prébános, Ráski Miklós református és Balla Barna, a testvértelepülés, Málnás református lelkészei végezték. A kenyér szelése és kínálása Dávid Roland "Ez itt az én hazám" kellemes éneke mellett történt.    
           A képen Szabados András (Ácsról) kóstolgatja az új búzából készített kernyeret. (Aki a helybeli kislányt felismeri, legyen szíves a nevét nekem megküldeni, hogy őt is meg tudjam nevezni.)
          Polyák Lilla  és Homonnai Zsolt sláger, musical, operett dalokból összeállíttt műsora nagy sikert aratott. Az erőteljes előadásmód, a kiváló, egymással is jól harmonizáló hangok, a kellemes humor, Zsolt nevezetes csípőmozdulatai, a közönséggel létrejött kontaktus, a színpadon jól mutató pár igazi élményt nyújtott. Kiemelkedtek a nemzeti ünnep tiszteletére elhangzó "Szálj, szálj sólyom szárnyán..." és István király imája című számaik.
A tűzijáték gazdag volt, és most is tetszést aratott.
          Utána a veszprémi Mokka zenekar utcabálján rengetegen szórakoztak. A nyár folyamán több utcabálban is részt vettem, ezeken megszokam a kirobbanó kezdést. Megijedtem, hogy most valami probléma lesz, mert az első két szám eléggé erőtlennek, színtelenne tünt. De a mindig sikeres "Csókkirály" meghozta a táncolási kedvet. Az ötödik számnál pedig meg is kedveltem a fiúkat. Afrika dícséretekor eredetileg az hangzik el: "Szóba sem jöhet Skandinávia". Most pedig így énekelték: "Szóba sem jöhet Csehszlovákia".
         A következő blokkjuk a sörről, borról, pálinkáról szólt. A kezdés után fél órával már azon gondolkozhatott a közönség, hogy "részegen ki visz majd haza"? A zenészek és a közönség egyre jobban "érezte egymást", jól szólt a Most múlik csendesen, a Gyere, gyere táncolj még, a Se veled, se nélküled, a twist, a Csao Marina, a Nekem így is jó, a Petróleumlámpa, a Régi csibészek.
          Hogy a végén kinek kivel, milyen állapotban és hogyan sikerült hazamennie, nem vártam meg. Közeledett az éjfél, az egész esti jól összeválogatott és kiválóan "levezényelt" ünnepi műsor kellemes érzésével elindultam a szállásomra. Csak az rontotta a jókedvemet, hogy ezzel vége az alsóörsi műsoroknak.

Tájkép csata közben. (Az ünnepség helyszíne éjfél körül.)

3 megjegyzés:

  1. Szia Botond! Köszönöm a tartalmas beszámolóidat.
    Bandi.

    VálaszTörlés
  2. Szia Botond! Köszönöm a tartalmas Alsóőrsi beszámolóidat.
    Bandi.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Botond!

    Köszönjük szépen az alsóörsi nyárról írt színes beszámolót. Külön köszönet a zenekarunknak szóló dicséretért!

    További jó munkát, és reméljük, jövőre ismét együtt utcabálozhatunk!

    Üdvözlettel:
    Mokka zenekar
    Veszprém

    VálaszTörlés