2019. március 4., hétfő

MEGJELENT AZ ÚJ KÖNYVEM: Trianon történelmi tévedése

         A Teleki Sámuel Kulturális Egyesület az első világháború végének 100. és a trianoni diktátum 99. évfordulójára jelentette meg a Trianon Trilógiám első kötetét. Ha meghívnak, szívesen tartok könyvbemutatót, valamint előadást Trianonról.


          A Trianon-traumát máig nem dolgozta fel a magyarság, mert mi nem a gyarmatainkat, nem a meghódított tartományainkat vesztettük el, hanem az ezer éves országunk kétharmadát. Az utódállamokban ma is hamisítják Trianont és az utána következő évtizedeket, ezzel próbálják magyarázgatni a két világháborút lezáró – nekik kedvező – békediktátumok jogosságát, amit én módszeresen megcáfolok!
           Ma a Történeti-Magyarország területéből 10 ország birtokol: Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Magyarország. De volt időszak, amikor még a Fiumei Szabadállam, Olaszország, Németország, a Szovjetunió és Jugoszlávia része is volt ezer éves magyar terület. A fenti 15 ország közül – Trianon óta – a Történeti-Magyarország területén mindössze Magyarország és Románia neve szerepelt folyamatosan a térképen, de Románia is alaposan megcsonkult közben. Ez a legnagyobb bizonyítéka Trianon történelmi tévedésének.
          Nem siránkozni akarok, nem is az etnikai feszültséget szítani, hanem azt bemutatni, hogy hogyan történt ez a hatalmas igazságtalanság és azt, hogy ennek enyhítésére mindenütt biztosítani kell a határok átjárhatóságát, és a magyar kisebbség jogainak maximális megadását.

          A 286 fekete-fehér és színes oldalon a mondanivalót 25 térkép, 102 bélyegkép, 32 képeslap és 49 kép illusztrálja.

          A 2. kötet „A trianoni diktátum korrigálása” ez év októberében, a 3. kötet "Trianon bosszúja" 2020-ban, a 100. éves évforduló (2020. jnius 4.) előtt februárban. A kiegészító kötet „A prizsi diktátum és kudarca” a párizsi békeparancs 75. évfordulója (2022. február 10.) előtt fog megjelenni.


A könyv vásárlási lehetőségei (bolti ára: 3990,- Ft):
Budapesten személyes átvétel esetén (kedvezményesen: 3000,- Ft; akár dedikálva is): B Zs B telefon: + 36/30/353 4565
(Számlát a Teleki Egyesület ad.)

Debrecenben Botos Lajostól (kedvezményesen: 3000,- Ft;)            +36/20/374 3858 (Számlát a Teleki Egyesület ad.)

Már lehet kapni a Libri és a Líra bolthálózatában, a Könyvtárellátónál, internetes terjesztőknél, valamint az Írók Boltjában: 1061 Bp. Andrássy út 45. (az Oktogon tér mellett).

Trianon előadással egybekötött könyvbemutatóimra szeretettel várlak Benneteket:

május 21. kedd 18.30 óra Hegyvidéki Trianon Társaság, Budapest, XII. ker. (Hegyvidék) Kulturális Szalon, Törpe u. 2.

május 28. kedd 17 óra Veszprém, Eötvös Károly Megyei Könyvtár

majus 31. péntek 17 óra Budapest, XX. ker. (Pesterzsébet), Csili Művelődési Központ

június 3. hétfő 16.30 óra Miskolc, II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár

június 4. kedd 17 óra Berettyóújfalu, Művelődési Központ (Közreműködnek a margittai - románul: Marghita - magyar iskola tanulói)

június 5. szerda 16.00 óra Debrecen, Meliusz Benedek Elek Emlékkönyvtár, Piac u. 68.

Magyarország az egyedüli ország a Világon, amelyik saját magával határos

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése