2022. november 4., péntek

Miért kelj fel a fotelból, ha még eddig nem tetted?

Fiatal akarsz maradni?

Sokan, sokféle módszerrel ígérik, némelyikhez mélyen kell a pénztárcádba nyúlni, némelyik időigényes, vagy kétséges az eredménye. Mi az, ami biztos sikert ígér? Egyetemi kutatók kimutatták, hogy ha eldobod a távirányítót, és rendszeres sportba fogsz, nem csak fiatalnak érzed magad, hanem a sejtjeid valóban fiatalabbak is. Az intenzív sport következtében ugyanis szervezetedben olyan enzim termelődik, amelynek hatásaként lelassul a sejtek, a szív- és érrendszer öregedése. Ez eddig is elég meggyőző volt, de még tudjuk fokozni: ugyanezek a kutatók azt is megállapították, hogy az idős korban fellépő általános betegségek is ritkán ütik fel a fejüket azoknál, akik a tévé helyett a mozgást választják.

Szívj tiszta levegőt!

Hallottál már a Levegő Munkacsoportról? Arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy mik azok, amelyek szennyezhetik a levegőt otthonodban. Életünk nagyobb részét mesterséges terekben töltjük, nem mindegy hát, mit lélegzünk be. Hogyan vedd fel a harcot?
1. Az első megoldás kézenfekvő: szellőztess! Főleg akkor, ha jó nyílászárókkal rendelkezel. Télen inkább rövid ideig tartsd nyitva az ablakot, mint ahogy akkor is, ha a belvárosi forgalom közepén élsz.
2. Második tipp: az okos vásárlás. Mielőtt újabb holmikat vásárolsz, gondold végig, valóbaj szükséged van-e rá. Minden újabb tárgy kockázatot jelenthet.
3. Szerezz be szobanövényeket! A növények javítják a levegő minőségét, felveszik és lebontják a szennyező anyagokat. (Forrás: Magazin és Életmódközpont)

Jó levegőn kell mozogni:


Okos vásárláshoz tanácsok:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése