2018. november 4., vasárnap

Karfiolkrémleves

Hozzávalók
40 dkg karfiol 
–1 kisebb vöröshagyma 
–2 gerezd fokhagyma 
–1 nagy csokor bazsalikom 
–3 dkg vaj 
–2 dl tejszín 
–3 dl tej 
–4 dl zöldségleves 
–só, őrölt fehér bors 
–csipetnyi cukor

Elkészítése
            A karfiol szedd szét kis rózsákra. A felaprított hagymát és a préselt fokhagymát fonnyaszd meg vajon. Add hozzá a karfiolt, és párold 5 percig. Öntsd fel a háromféle folyadékkal, ízesítsd őrölt fehér borssal, csipetnyi cukorral, sóval, és fedd le. Addig főzd, amíg a karfiol meg nem puhul. 
          Az elkészült leves kétharmad részét turmixgéppel krémesítsd. A másik harmadba szórd bele a felvágott bazsalikomot, és turmixold össze. A tányérokba először fehér levest merj, ezután csorgasd bele a bazsalikomosat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése