2023. november 18., szombat

Karajszeletek vegyes salátával

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéskaraj 
- 3 dkg vaj 
- 1 kávéskanál őrölt borsfű 
- 2 evőkanál vörösborecet 

A salátához: 
- 2 fej saláta 

- 2 evőkanál vörösborecet 
- 3 evőkanál olaj 
- 4 borsfűág 
- őrölt bors 
- só

Elkészítése:
A vajat és a borsfüvet simára keverjük, és sóval, borssal ízesítjük. Ezzel a húst bekenjük, majd olajjal kikent tepsiben megsütjük. Amikor kész, felszeleteljük, és kihűtjük. A zsírját ecettel jól elkeverjük, és áttörjük. A salátákat leveleikre szedjük, megmossuk, lecsöpögtetjük, és hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A babot és a zöldbabot 8-10 percig sós vízben roppanós puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. Salátástálban az olajat, az ecetes sült 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése