HOZZÁVALÓK
- 2,5 dkg élesztő
-
tej
-
cukor
-
50 dkg liszt
-
2 db burgonya
-
1 ek étolaj
-
só
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 pohár tejföl
-
2 fej vöröshagyma
-
bacon (vagy angolszalonna)
-
sajt
ELKÉSZÍTÉSE
Az élesztőt langyos tejben, kis cukorral felfuttatjuk. A lisztbe
fészket készítünk, belerakjuk az áttört főtt krumplit, az
élesztőt, az olajat, megsózzuk ízlés szerint. Langyos vízzel
rugalmas tésztát készítünk, jól kidolgozzuk.
Langyos helyen kétszeresére kelesztjük, majd enyhén kiolajozott
tepsibe tesszük,és kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk.
200 fokon elősütjük kb. 8-10 perc alatt. A félig kész pompost
kivesszük, tetejére 1 kanál liszttel és a lereszelt
fokhagymával elkevert tejfölt kenjük, majd rászórjuk a
szeletelt vöröshagymát, a kockára vágott húsos szalonnát és
a durvára reszelt sajtot.
A megdíszített pompost visszahelyezzük a sütőbe, és kb. 5
percig tovább sütjük, amíg a kenyértészta készre sül,
valamint a teteje megpirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése