2024. március 9., szombat

Nagysikerű koncert a kecskeméti Cifrapalotában - 2024. március 2.

A Cifrapalota elegáns Pávás termében egyetlen ülőhely sem maradt üresen, olyan nagy volt az érdeklődés a klasszikus zenekedvelők között a hangverseny iránt. A résztvevők nem csak kecskemétiek voltak, de Nagykőrösről, sőt Szegedről is érkeztek vendégek.
Első számként Beremendi Schultz Henrik és Murata Marika klarinét-zongora kettősében gyönyörködhettünk. Második számként Murata Marika a ,,Sakura, sakura” zongoraszámot adta elő a japánok kedves cseresznyevirágjáról. Ezt követően először hallhattuk az est folyamán Fujita Júlia csodálatos koloratúrszopránját. Éneke szövegét valamennyi jelenlévő nyomon kísérhette, mivel a Schubert-dal német és magyar szövegét mindenki kézhez kapta.
Rövid szünet után az ,,Este a székelyeknél” ismert, népszerű Bartók-szám következett egy igazi magyar hangszerrel, tárogatóval, amelyet Beremendi Schultz Henrik szólaltatott meg Murata Marika zongorakíséretével. Az estet Brahms ,,Nyolc cigánydal” ciklusa zárta, amelynek előadásában mind a három művész közreműködött. Mivel a dalokat a közönség nem szakíthatta meg tapssal, a végén az előadókat olyan nagy vastapssal honoráltuk, hogy jutalmul egy ráadás dalt is kaptunk.
A hangversenyt a rendező Beremendi Schultz Henrik, a Teleki Sámuel Kulturális Egyesület tagja, egy sorozat bevezető hangversenyének szánta. A következő hangverseny előreláthatóan május elején lesz. (Szigeti Márta)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése