2022. szeptember 18., vasárnap

VISSZAEMLÉKEZÉS - Badacsonyi szüreti fesztiválról (kilencedik rész) - 2012. szeptember 9.

Csocsesz koncertjéről

Csak az asszony meg ne tudja, merre járok én! – kezdte a koncertjét Csocsesz. Majd a szám közbe már elkezdett beszélni a közönséghez: „lehet velem énekelni, lehet táncolni is, lehet vetkőzni is, csak az asszony meg ne tudja”! Majd bekonferálta, hogy a következő blokk illik a szürethez, az időponthoz, és jött például a „Lump vagy rózsám!”.
A következő blokkot csárdásként konferálta: Utcára nyílik a kocsmaajtó, Ereszt el a hajamat! Majd együtt énekelte a közönség, hogy „Jaj, milyen messze van ide Kolozsvár!”
Majd egy új szám jött, dübörgött a zene, Csocsesz nyomta a színpadon, a táncolók pedig ropták. A következő kérdés is mutatja, szereti a népszerűséget, mert bekiabált a mikrofonba: „Ki szereti a lóvét?” Majd megindult a nép ámítása: „Csak lóvé legyen, jó sok legyen, a többi már nem lényeg!” – énekelte, a közönség egyik része meg láthatóan egyet is értett ezzel a magas erkölcsi mércével.
Majd megváltozott a színpad hangulata, Csocsesz bejelentette: Családalapító lassú szám következik. „A füredi Anna-bálon szól a zeneszó, Volt is nagy dínom-dánom szép muzsikaszó”. Úgy tűnt, ez a kedvence, és be is jelentette, a számnak egy millió letöltése volt az interneten.
Miután a táncolók megalapították a családjukat, Csocsesz megkérdezte, hogy jódlizzon-e? „Mert nagyon szeretek” – bíztatta a hallgatóságát. Az igenlés után egy gyors számban megmutatta, mit tud. Jó színvonalon, nagyon szórakoztatóan csinálta. A legnagyobb tapsot is ezzel aratta.
Majd ezen fellelkesedve lezuhant a koncert színvonala a legalacsonyabbra: „Én is részeg, Te is részeg, jól érzem magam!” Majd két romalakodalmas következett, például: „Olyan csóró vagyok én” – és búcsúzott egy kérdéssel: Játszunk még valamit? A közönségből kiabálták: igen! Mire megnyugtatta lelkes rajongóit: „Eszem ágában se volt elmenni!”.
Jött az Aranyeső, azzal a megjegyzéssel, hogy már nagyon unja, de ezt kötelező neki előadni. Majd felhívta a figyelmet, hogy a végén CD-ket lehet venni a színpad mellett, amit dedikálni is fog. És a hatalmas időcsúszás ellenére is folytatta egy-két gyors és lassú roma lakodalmassal, pl. „hosszú fekete haj, sudár roma csaj, lóvéja meg semmi”. De hogy mi ebből a tanulság, az nem derült ki! Érdekes módon a közönség egyre jobban megnyugodott, Csocsesz meg még rátett egy lapáttal: Elmesélte, a főszervező felhívta telefonon, hogy nem elég a költségvetése, ezért megkéri, jöjjön el ingyen. Ő persze így is vállalta, mert nem a pénzért jött, hanem a közönség szeretetéért. E népszerű kijelentéséért még beseperte a tapsot, sőt még a főszervezőnek is rendelt egy tapsot, amiért őt meghívta, majd hajlongások közepette elhagyta a színpadot. (Folytatom)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése