2020. szeptember 14., hétfő

NOSZTALGIA - HÉT ÉVE ÍRTAM Elmélkedés a TeSzedd! alkalmából

          Az M1 déli hírei nagy boldogan jelentik, hogy a TeSzedd! - idén harmadszor meghirdetett - országos szemétgyűjtő akcióján az ez évi országos központban, Karcagon - ahol maga a miniszter, a fővédnök nyitotta meg az országos mozgalmat - mintegy 300 fő jelent meg, és szedte a szemetet. Nagy öröm ez - hallom - mert ott nem esett az eső, így mindenki el tudott menni, aki akart. 
          Én ezt nagyon kevésnek találom, hiszen a közmédiában napok óta halljuk a felhívást, mivel a másik védnök maga a nagyhatalmú közmédia az egész napos rendszeres tudósításaival, ahol még szerepelni is lehet!
          Büszkeséggel tölt el, hogy ötletem alapján és vezetésemmel már 1998-ban szerveztünk környezetvédelmi akciót. Az egyik veszprémi lakótelepen az általam alapított Gizella Baráti Kör Egyesület tagjaival a kulturális rendezvények, a májusfa, karácsonyfa állítás, az ismeretterjesztés, a kirándulások, a nyári történelmi, nyelvi, környezetvédelmi táborok, a gyermekrajz pályázatok, a szociális segélyakciók  mellett  nagy hangsúlyt helyeztünk a közvetlen környezetünk védelmére is. Ez utóbbiról szól a Veszprém megyei Napló 2001-ben megjelent egyik írása:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése