2021. június 17., csütörtök

Vörösboros marharagu burgonyával

Hozzávalók:
- 80 dkg marhacomb
- 70 dkg tisztított burgonya
- 15 dkg füstölt tarja
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz vörösbor
- 1 csokor petrezselyem
- fél dl olaj
- só, őrölt bors


Elkészítése:
A bográcsban felforrósított olajban kicsit pirítsuk meg az apró kockákra darabolt tarját, majd az aprított hagymát is. Adjuk hozzá az egyforma kockákra vágott húst, és süssük fehéredésig. Ízesítsük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy félig ellepje. Fedővel letakarva addig pároljuk, míg háromnegyedig megpuhul a hús, közben ha kell, öntsünk hozzá kevés vizet. Szórjuk bele a nagyobb kockákra vágott burgonyát, öntsük rá a bort, és annyi vizet, hogy ne lepje el teljesen. Fedő nélkül, lassú főzéssel, a bográcsot néha megforgatva, főzzük készre. Sózzuk, borsozzuk meg, és mielőtt levesszük a tűzről, szórjuk rá az aprított petrezselymet. Forrón tálaljuk. (109.HU)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése